Fantastisk höstdessert med fromage blanc (Rödvinsmarinerad frukt)

Fantastisk höstdessert med fromage blanc (Rödvinsmarinerad frukt)
Foto: TV4
2

Du behöver

  • 4 dl billigt rödvin
  • 3 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • 2 solmogna nektariner (alt. plommon eller päron)
  • 2 persikor
  • 2 Nävar bigaråer (alt. björnbär, jordgubbar eller hallon)

Gör så här

  1. Koka upp vin, socker, delad/urskrapad vaniljstång, kanelstång och låt lagen sjuda på svag värme i 5 minuter, låt den svalna något.
  2. Skär nektarinen i klyftor och kärna ur bigaråerna med kniv.
  3. Lägg frukten i den varma till ljumna rödvinslagen, låt det gärna stå och dra en stund.
  4. Servera frukten ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept