Exotisk sallad med grillade kokosräkor

4

Du behöver

  • 600 g ekologiska tigerräkor (köps frysta, råa med skal)

Marinad:

  • 5 limeblad
  • 3 citrongräs
  • 1 mild röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk fisksås
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 ask marchesallad
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 1 papaya
  • 1 ask körsbärstomat
  • 1 knippe färsk koriander
  • saft av 1 apelsin
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • några droppar tabasco
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna och lämna stjärtfenan kvar.
  2. Finhacka limeblad, citrongräs och skiva chili och vitlök, blanda med rivet limeskal, socker, fisksås och kokosmjölk.
  3. Lägg upp salladen på ett fat, skala och tärna gurka, mango, avokado och papaya i stora tärningar och dela tomaterna. Strö detta samt hackad koriander över salladen.
  4. Blanda apelsinsaft, honung, olivolja och tabasco. Krydda med salt och peppar.
  5. Rosta kokosen i en torr kastrull och hacka nötterna grovt, strö över salladen.
  6. Grilla räkorna i en rykande het grillpanna av gjutjärn och servera dem på salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept