Turbo cheesecake

Turbo cheesecake
Foto: TV4
6

Du behöver

Kryddmarinad

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 st kanelstänger
  • 2 st stjärnanis
  • 0,5 st apelsin, saft
  • 1 l blandade färska bär (t ex hallon, blåbär, skivade jordgubbar
  • 250 g ricottaost (2 burkar)
  • 1 st färsk vaniljstång
  • 1 st apelsin, rivet skal
  • 2 msk florsocker
  • 200 g digestive kex

Gör så här

  1. Koka upp strösocker, vatten, kanelstänger och stjärnanis. Låt svalna något och rör i apelsinsaft. Marinera bären.
  2. Blanda samman ricottaost, fröna från urskrapad vaniljstång, rivet apelsinskal och florsocker.
  3. Krossa digestivekexen i handen och varva kex, ricotta crème och bär i snygga glas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept