Påskbrownie

50 min
50 min

Du behöver

  • 175 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl kvalitetskakao
  • 0,5 dl sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 100 g hasselnötter, ev
  • 300 g choklad med 70% kakaohalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl nougatägg till garnityr

Gör så här

  1. Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smörj och bröa en rund kakform och sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Blanda i kakao, sirap och salt.
  3. Rör i ett ägg i taget och vänd i mjöl och hasselnötter. Häll i smeten i formen. Grädda kakan i 20 minuter (den ska vara kladdig i mitten).
  4. Låt kakan svalna. Gör glasyren och bred den över kakan.
  5. Chokladglasyr: Finhacka chokladen. Koka upp grädden och tag kastrullen från värmen. Rör i chokladen. Smeta ut glasyren över kakan och garnera med nougatägg eller påskkycklingar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept