Pannacotta med lakritsmarinerade bär

Pannacotta med lakritsmarinerade bär
Foto: TV4
10

Du behöver

Pannacotta

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 st färsk vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 5 st gelatinblad
  • 250 g mascarponeost (1 burk)

Marinerade bär

  • 1 st lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt)
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 l färska bär (jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär, björnbär)

Gör så här

  1. Pannacotta
    Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (stången kan också koka med).
  2. Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången om du kokat med den.
  3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter.
  4. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.
  5. Vispa ner mascarponeosten.
  6. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5-6 timmar. Gärna över natten.
  7. Marinerade bär
    Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig.
  8. Häll över bären och låt marinera.
  9. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept