Mandelkräm

Mandelkräm
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Mandelkräm

8 ingredienser

Somrig och god mandelkräm som passar perfekt på jordgubbarna eller rabarbern!

Ingredienser

portioner
  • 8 äggulor (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 msk majsstärkelse
  • 3 msk amarettolikör
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 bittermandel, rivna
  • 1 dl grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  2. Koka upp 3 dl av vispgrädden samt mjölken med riven bittermandel.
  3. Vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
  4. Blanda ut majsstärkelsen med amaretto och rör i blandningen i äggsmeten.
  5. Häll tillbaka smeten i kastrullen.
  6. Sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen.
  7. Låt svalna till kylskåpskall.
  8. Vispa de resterande 3 decilitrarna grädde och blanda med grekisk yoghurt, vänd ner detta i krämen.