Leilas underbara chokladminttryffel

4h 20 min
Leilas underbara chokladminttryffel
Foto: TV4
Från Leilas jul

Detta grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med till exempel chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma.

5 december 2011
Visa mer
4h 20 min

Du behöver

Till 30 tryfflar:

  • 250 g kvalitetschoklad 70%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1 nypa flingsalt
  • några droppar pepparmyntsolja
  • florsocker till rullning

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.
  3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, tillsätt flingsalt och mixa.
  4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
  5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept