Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass

Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass
Foto: TV4
Från Leilas jul
Jul

En brulé med ingefära som passar utmärkt till jul. Receptet ger 6-8 portioner.

1 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 3.75 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 ekologiska äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 3-4 knölar syltad ingefära
  • strösocker till att bränna av brylén
  • gasolbrännare
  • vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
  2. Finhacka ingefäran.
  3. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull och låt svalna.
  4. Vispa ihop mjölk, äggulor och strösocker och vispa ner i grädden.
  5. Sila smeten och fyll en kanna.
  6. Fyll portionsformar med smeten och lägg dem i ett vattenbad (i en ugnsform med kokt vatten upp till mitten av formarna).
  7. Grädda brulépuddingarna i cirka 2 timmar tills smeten har stannat. Låt svalna och kallna i kylen (gärna över natten).
  8. Strö cirka 1 msk strösocker på ytan av varje brulépudding, häll bort överflödet och bränn av dem en och en med en gasbrännare.
  9. Servera dem kalla med en kula vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept