Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass

Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass

8 ingredienser

En brulé med ingefära som passar utmärkt till jul. Receptet ger 6-8 portioner.

Ingredienser

  • 3,75 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 äggulor (ekologiska)
  • 0,75 dl strösocker
  • 3-4 knölar syltad ingefära
  • strösocker, till att bränna av brylén
  • gasolbrännare
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
  2. Finhacka ingefäran.
  3. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull och låt svalna.
  4. Vispa ihop mjölk, äggulor och strösocker och vispa ner i grädden.
  5. Sila smeten och fyll en kanna.
  6. Fyll portionsformar med smeten och lägg dem i ett vattenbad (i en ugnsform med kokt vatten upp till mitten av formarna).
  7. Grädda brulépuddingarna i cirka 2 timmar tills smeten har stannat. Låt svalna och kallna i kylen (gärna över natten).
  8. Strö cirka 1 msk strösocker på ytan av varje brulépudding, häll bort överflödet och bränn av dem en och en med en gasbrännare.
  9. Servera dem kalla med en kula vaniljglass.