Leilas glassandwich

Leilas glassandwich
Foto: TV4

Du behöver

Chocolate chip cookies

  • 250 g mjukt smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 100 g pekannötter

Vit chokladglass

  • 10 st äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 5 dl mjölk 3 %
  • 5 dl vispgrädde
  • 700 g vit kvalitetschoklad
  • 1 nypa salt
  • 1 msk cognac

Gör så här

  1. Chocolate chip cookies
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, salt, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker krämigt.
  3. Tillsätt ägg och vispa lite till.
  4. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg.
  5. Tillsätt grovhackad choklad och hela pekannötter.
  6. Forma degen till en rulle.
  7. Plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
  8. Forma 12 bollar av degen.
  9. Gägg dem plåtar med bakplåtspapper och platta till dem.
  10. Grädda kakorna gyllene 12-15 minuter.
  11. Vitchokladglass
    Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
  12. Koka upp mjölk och visprädde.
  13. Bryt chokladen i bitar i en stor bunke.
  14. Låt svalna några grader och häll den sedan över chokladen under omrörning.
  15. Häll genast den varma mjölken över äggsmeten under vispning.
  16. Smaksätt smeten med salt och cognac.
  17. Kyl smeten till kylskåpskall innan den fryses till glass i glassmaskin.
  18. Vid servering
    Sätt ihop din sandwich när den ska serveras. Två kakor med glass emellan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept