Leilas Cornflakes crisps

Leilas Cornflakes crisps
Foto: TV4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 100 g ljus mjölkchoklad
  • 1 block (250 g) nougat
  • 1 burk (350 g) nutella
  • 1 l cornflakes
  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

  1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
  2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
  3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
  4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
  5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
  6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept