Kubansk chokladmousse

8

Du behöver

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 2 st äggulor
  • 2 msk muscovado socker
  • 1 msk espresso
  • 3 st passionsfrukter
  • 1 msk mörk rom alt. romessens
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält chokladen i ett vattenbad (i skål över en kastrull kokande vatten) eller i microvågsugn.
  2. Vispa äggulor och socker ljust och krämigt.
  3. Blanda espresso, rom och urskrapade passionsfrukter i äggsmeten.
  4. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens.
  5. Blanda den smälta varma chokladen i äggsmeten.
  6. Vänd i den lättvispade grädden lite i taget.
  7. Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept