Kubansk chokladmousse

8

Du behöver

  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 äggulor
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 msk kokhet espresso
  • 2 msk mörk rom
  • 3 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • hyvlad choklad till garnering

Gör så här

  1. Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i microvågsugn.
  2. Vispa äggulor och socker krämigt.
  3. Blanda ner kokhet espresso, rom och urskrapade passionsfrukter.
  4. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens.
  5. Blanda ner den smälta varma chokladen i äggsmeten.
  6. Vänd ner den lättvispade grädden, lite i taget.
  7. Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept