Frozen cheesecake semifreddo

Frozen cheesecake semifreddo
Foto: TV4
Från Leilas mat

En kall dessert med smak av citron. Frisk och fräsch!

Tips!
Har du fryst semifreddon i en sockerkaksform så måste du spola den på utsidan i varmt vatten för att glassen ska lossna. Det går lika bra att göra glassen i en skål, gratängform eller plastlåda också. Då skopar man bara upp semifreddon med sked i skålar vi servering.

15 april 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st citron, skalet
  • 200 g Philadephiaostost
  • 4 dl grädde
  • 300 g digestive kex

Gör så här

  1. Dela äggulor från vitor, det är viktigt att vitorna är helt rena.
  2. Vispa gulor, socker och citronskal vitt och pösigt, blanda i osten.
  3. Vispa grädden lätt och fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Vispa vitorna till ett vitt skum och vänd försiktigt ihop med äggsmeten.
  5. Krossa kexen i en plastpåse och varva med smeten i en sockerkaksform eller gratängform.
  6. Frys smeten i cirka 3 timmar så att den är halvfryst innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept