Frasvåfflor

20 min
10 våfflor
Från Nyhetsmorgon

Dessa frasiga våfflor måste inte serveras varma, de är jättegoda ljumma också. Det här är ett gammalt hederligt recept från en av mina första arbetsplatser Värdshuset Ulla Winbladh. De var otroligt populära med sylt och grädde och det brukade vara anstormning på helgerna med folk som ville äta frasvåfflor med sylt och grädde. De kan också serveras som förrätt med löjrom, crème fraîche och hackad rödlök. 

7 december 2007
Visa mer
20 min
10 våfflor

Du behöver

  • 2,75 dl kallt vatten
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1 nypa flingsalt
  • 4 dl vispgrädde
  • smör, till gräddning

Med sylt och grädde

  • 2 dl vispgrädde
  • hallon, drottning- eller hjortronsylt

Med löjrom

  • 1 burk löjrom
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 2 knippen dill
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.
  2. Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.
  3. Med sylt och grädde
    Vispa upp grädde och lägg på våfflorna tillsammans med sylt.
  4. Med löjrom
    Hacka rödlök och gräslök, blanda och fyll i en skål. Hacka dillen grovt, skär citronen i klyftor och lägg i skålar. Skär våfflorna i hjärtan och servera ljumma med löjrom och tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept