Christmas Trifle

Från Leilas mat
Jul

Leilas trifle med smak av pepparkaka och mandelmassa. Passar till jul men även andra högtider.

Tips!
Trifle är en vanlig dessert i Storbritannien och Australien. Det är en enkel lager-på-lager-historia där man helt enkelt varvar en mousse eller grädde med kaka och rårörda bär. Just den här varianten är fullspäckad med julsmak men det går även att göra trifle på vanlig sockerkaka och rårörda bär på sommaren. Det fiffiga är just att den är så grymt enkel att sno ihop. Gästerna serverar sig själva och gröper ur en bit med sked.

1 december 2008
Visa mer
20

Du behöver

  • 4 st mjuka pepparkakor
  • 1 l tjock grekisk yoghurt
  • 8 dl vispgrädde
  • 200 g mandelmassa
  • 4 dl marsala vin
  • 2 dl muscavado socker
  • 8 pkt (2 kg) frysta bär

Gör så här

  1. Skiva pepparkakan i 1 cm tjocka skivor.
  2. Vispa grädden och blanda den med yoghurt och riven mandelmassa.
  3. Koka upp vin och socker, häll i bären och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept