Äppel- och yoghurtglasspinnar

Äppel- och yoghurtglasspinnar
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Äppel- och yoghurtglasspinnar

9 ingredienser

Glass är alltid barnens favorit. Passar bra till fikat.

Receptet räcker till cirka 20 glasspinnar.

Leilas tips!
Har man inga små glasformar går det lika bra att frysa glassen i en stor form och kula upp glassen istället.

Ingredienser

  • 4 ägg (ekologiska)
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron, skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl äppelmos
  • spritspåse med rund tyll
  • 20 små glasspinne formar i plast

Gör så här

  1. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker, frön från urskrapad vaniljstång och rivet citronskal ljust och krämigt.
  3. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurt och äppelmos.
  5. Blanda försiktigt samman äggsmeten, gräddsmeten och de uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en spritspåse med rund tyll.
  6. Fyll pinnglassformarna med glassmet och frys 3-4 timmar.
  7. Skölj formarna med varmt vatten innan servering så lossnar de enkelt.