Leilas italienska semifreddo

30 december 2011
Från Nyhetsmorgon

En härlig chokladglass med italienska influenser

Bra att veta!
Semi freddo betyder halvfryst och är en Italiensk uppfinning.
Jag tycker att det är fiffigt om man inte har någon glassmaskin hemma….

4h 20 min
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 200 g mörk choklad 70%
  • 4 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk mörk rom
  • 4 st äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl grädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl muscovadosocker

Garnering/Topping:

  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 1 ask färska hallon till servering

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
  2. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten.
  4. Rör ihop äggsmeten med choklad och rom, vänd i gräddyoghurten och sist de uppvispade vitorna.
  5. Vänd i nästan 1½ dl av muscovadosockret, det ska vara lite klumpar av socker i smeten.
  6. Fyll i en valfri skål eller form och toppa resten av muscovadosockret, frys i minst 4 timmar så att den är ”halvfryst”.
  7. Skopa upp med glass skopa i glas eller servera semifreddon i formen.
  8. Servera gärna semifreddon toppad med hallon.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept