Leilas varma chokladkopp med kardemumma

Från Leilas mat

En kopp med varm choklad är det mysigt att krypa upp i soffan med. Krydda chokladen med kardemumma för en anorlunda smak.

Tips!
Jag tycker att det är supergott att slå i en skvätt rom i chokladen om man vill bli lite extra varm. På picknicken kan man ta med sig en glasburk med ovispad grädde. Skaka den och det blir lättvispad grädde. Ett annat knep är att lägga en kanelstång i termosen och man får en härlig kryddig touch på sin varma choklad.

9 maj 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 st stor kopp
  • 1 msk kakao av god kvalitet
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk 3%
  • Ett stänk med mörk rom (valfritt)

Gör så här

  1. Blanda kakao och socker i en mugg.
  2. Stöt kardemumman i mortel och värm den tillsammans med mjölken.
  3. Slå på en liten skvätt av den varma mjölken i kakaon och rör om tills det blivit en smet.
  4. Häll resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och lite muscovadosocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept