Varmrökt lax med seglarsallad, samt färsk frukt med mangobalsamvinäger och grekyoghurt

2

Du behöver

  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • 0,5 knippe rädisor
  • 0,5 burk keso
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippa dill
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 300 g varmrökt lax

Till servering:

  • citron
  • senap

Färsk frukt med mangobalsamvinäger och grekyoghurt:

  • 1 näve jordgubbar
  • 0,5 mogen mango
  • 0,5 msk mangobalsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl grekisk yoghurt 10%
  • 2 msk valnötter

Gör så här

  1. Varmrökt lax med seglarsallad:
  2. Tärna äpple, avokado och rädisor i stora bitar.
  3. Blanda grönsakerna med keso, olivolja, hackad dill och krydda.
  4. Servera laxrätten med söt/stark senap och citron.
  5. Färsk frukt med mangobalsamvinäger och grekyoghurt:
  6. Tärna jordgubbar och mango i små tärningar.
  7. Smaksätt med vinäger och honung, fyll i 2 glas.
  8. Toppa frukten med yoghurt och krossade valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept