Tortiglioni med valnötsås från Toscana-

4

Du behöver

  • 400g tortiglioni pasta
  • 50 g pinjenötter
  • 150 g valnötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl lättgrädde/mjölk
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 50 g pecorinoost
  • 50 g valnötter (till servering)

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Mixa pinjenötter, valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i en hushållsmixer. Koka upp grädden / mjölken och slå den över nötterna och mixa ihop. Blanda valnötsåsen med nykokt pasta och servera med pecorinoost. Garnera med krossade valnötter.
  2. Tips!
  3. Med grädde får man ett lite krämigare resultat och eftersom fett är en smakförhöjare så blir det också lite smaskigare såklart. Jag brukar använda grädde med 5% fett. Det blir supergott och inte så fett heller!!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept