Tomat och sharonfruktsallad med fetaost och pinje

Du behöver

  • 1 huvud romansallad
  • 1 kg tomater (av olika storlek och sort)
  • 3 sharonfrukter
  • 1 avokado
  • 1 knippe basilika
  • 1 knippe mynta
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • saften av 1/2 citron
  • svartpeppar från kvarn
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat.
  2. Skiva tomaterna och sharonfrukten. Tärna avokado. Varva över salladen.
  3. Plocka bladen av myntan och basilikan och strö över.
  4. Ringla över honung och olja och smaksätt med citrussaft, salt och peppar.
  5. Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö dem över salladen.
  6. Bra att veta!
  7. Ibland kan sharonfrukten ha bruna fläckar i skalet och i fruktköttet. Det beror på att socker fällts ut och det är alltså inte något fel på frukten. Den har söt fyllig smak, som påminner om ett sött plommon. Det passar perfekt till tomat och den salta fetaosten!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept