Thaikokosnudlar med räkor och jordnötter

6

Du behöver

  • 400 g skalade färska räkor (ca 1 kg oskalade)
  • 2 pkt färska äggnudlar
  • 5 dl lätt kokosmjölk
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 2 limeblad
  • 1 tsk thai fisksås
  • 1 tsk flytande kycklingbuljong
  • 1 röd chili (mild)
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Hacka citrongräset och limebladen riktigt fint och koka upp det med kokosmjölken, fisksåsen, buljongen och halva chilifrukten i bit, låt det puttra.
  2. Rosta kokosen och jordnötterna i en torr stekpanna.
  3. Koka nudlarna hastigt (1 min) i saltat vatten, oftast räcker det att bara låta dem göra ett uppkok och sedan hälla av vattnet.
  4. Blanda nudlarna med den varma kokosmjölken och häll upp i ett djupt serveringsfat, toppa med en halv finhackad chili.
  5. Strö över räkor, jordnötter och rostad kokos. Toppa med grovt hackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept