Sole med rödbetssallad Maroc

4

Du behöver

  • 4 sole (sjötungor)
  • 400 g kokta rödbetor (alt. inlagda)
  • 2 äpplen
  • 1 skalad gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 0,5 dl rostat mandelspån
  • 2 citroner
  • vetemjöl till att mjöla fisken.

Gör så här

  1. Tärna betor, äpplen och gurka i stora bitar.
  2. Blanda med vinäger, honung, olja och kryddor.
  3. Servera på ett stort fat och toppa med mandelspån.
  4. Krydda fisken med salt och peppar, vänd den sedan i vetemjöl på ett fat.
  5. Stek fisken i smör och toppa med färskt rivet citronskal, servera med citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept