Skaldjurs Chéviche

6

Du behöver

  • 300 g oskalade räkor
  • 200 g små pilgrimsmusslor ( 8 st )
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 knippe salladslök
  • 1 apelsin
  • 2 lime
  • 1 msk honung
  • några droppar tabasco
  • salt och svartpeppar från kvarn.

Gör så här

  1. Skala räkorna, mangon och gurkan.
  2. Kärna ur och tärna mango och gurka i cm stora tärningar.
  3. Finhacka chilin och skiva salladslöken tunt.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål och pressa över citrus.
  5. Smaksätt med honung, tabasco salt & peppar. ( Krydda tills det smakar bra. Ibland kan det behövas mer sött eller salt beroende på råvarorna, mangon kan tex vara mer eller mindre söt i smaken....)
  6. Stek pilgrimsmusslorna snabbt i olivolja på hög värme så att de får färg ( stek dem "medium-rare" annars blir de som gummi ).
  7. Blanda i räkor och pilgrimsmusslor med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept