Rosépeppar-pippi med melonsallad och fårost

4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 1 pkt/80 g salami
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 citron
  • flingsalt
  • 0,5 vattenmelon
  • 1 galiamelon
  • 1 cantaloupemelon
  • 1 knippe mynta
  • 200 g fetaost
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Tänd klotgrillen med kol på sidorna av grillen eller sätt ugnen på 175 grader.
  3. Krossa pepparn i mortel och riv ner skalet av citronen. Blanda i smör, honung och salt.
  4. Smörj kycklingen med blandningen under skinnet, utanpå och inuti fågeln.
  5. Stoppa in salamiskivor under skinnet och inuti kycklingen.
  6. Lägg kycklingen på grillen och grilla under lock i cirka 30-40 minuter (samma tillagningstid i ugnen).
  7. Tärna och kärna ur melonen och varva den på ett fat med ost och mynta.
  8. Rosta solrosfröna med salt i en torr och het stekpanna.
  9. Toppa salladen med citronsaft, honung, olivolja, salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept