Pasta Pomodoro

4

Du behöver

  • 400 g spagetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 mogna tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 pkt mozzarella, gärna färsk buffel
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
  3. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör.
  4. Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, cirka 3 minuter.
  5. Smaksätt såsen med vinäger, salt, och svartpeppar från kvarn.
  6. Blanda pastan med tomatsås på ett stort serveringsfat.
  7. Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept