Pasta med musslor och prosciutto

4

Du behöver

  • 1 kg färska musslor med skal
  • 500 g pasta
  • 100 g prosciutto
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 msk honung
  • 3 tomater, tärnade
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl matlagningsgrädde (5-15%)
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika till garnering
  • 50 g hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten. Om några inte sluter sig, släng dem. Fräs vitlök, persilja och prosciutto i smör och olja i en stor gryta med lock. Lägg i honung, tomater och musslor och fräs i någon min. Häll över vin och grädde och lägg på locket. Salta och peppra. Låt puttra ca 5 min. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda ner pastan i grytan. Smaksätt med basilika och hyvlad parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept