Pan con chocolate

6

Du behöver

  • 6 portioner / 12 crostinis
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk smör
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0,5 baguette
  • 2 msk smör
  • en god olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Finhacka chokladen i en hushållsmixer.
  3. Koka upp grädde och honung och häll det över chokladen under mixning.
  4. Tillsätt smöret, chilin och mixa precis tills chokladkrämen blir slät.
  5. Skiva brödet i 1 cm tjocka skivor och pensla dem med smält smör och olivolja, salta försiktigt.
  6. Rosta brödskivorna gyllene i ugnen och låt dem svalna.
  7. Lägg en klick chokladkräm på varje brödskiva, ringla lite olivolja över och toppa med flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept