Mussel och kokossoppa samt hemfixad ingefärsglass

2

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 påse Tom Kah-kryddpulver
  • 3 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 mild röd chili
  • 1 lime
  • thaibasilika eller koriander till garnering
  • jasminris till servering

Hemfixad ingefärsglass:

  • 0,5 liter vaniljglass
  • 1 knöl syltad ingefära

Myntasocker till garnering:

  • 2 msk strösocker
  • några blad mynta

Gör så här

  1. Mussel och kokossoppa –
  2. Gör så här:
  3. Tvätta musslorna och kontrollera att de är stängda, annars släng dem.
  4. Hacka vitlöken och fräs i olja med musslor, så att de börjar öppna sig.
  5. Häll över kryddpulver, vatten och kokosmjölk.
  6. Koka upp under lock i cirka 3 minuter till samtliga musslorna öppnat sig.
  7. Rosta kokosflingorna gyllene i en torr stekpanna.
  8. Finhacka chilin.
  9. Häll upp musslorna i en skål, strö kokos och chili över musslorna.
  10. Servera med limeklyftor och jasminris. Eller ciabattabröd i skivor, ugnsrostat med olivolja, vitlök och salt.
  11. Hemfixad ingefärsglass –
  12. Gör så här:
  13. Mixa glassen i mixer med ingefära.
  14. Servera direkt eller förvara i frys till servering.
  15. Myntasocker till garnering:
  16. Blanda socker och mynta i mortel tills det blir ett grönt socker.
  17. Det här är en spännande dessert om ni bara vill bjuda på en kula glass efter maten. Det är galet gott och enkelt. Snacka om att stila i köket!
  18. PS. Tala inte om för gästerna hur simpelt det var att göra bara.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept