Mexikansk majssoppa med quesadillas

2

Du behöver

  • 1 burk/340 g majskorn
  • 2 msk olivolja
  • en nypa gourmetsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl lätt-crème fraîche
  • 2 tsk tacokrydda

Quesadillas:

  • 2 stora tortillabröd
  • 200 g mozzarella, helst den fastare typen för pizza
  • 0,5 pkt/40 g luftorkad skinka
  • 0,5 kruka koriander, eller basilika
  • 0,25 mild röd chilifrukt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
  3. Blanda majs med olja, salt och peppar.
  4. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.
  5. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
  6. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
  7. Quesadillas –
  8. Gör så här:
  9. Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå.
  10. Hacka örtkryddan och chili, strö över och krydda med svartpeppar.
  11. Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet.
  12. Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan.
  13. Det här är ett vansinnigt gott tillbehör till soppa.
  14. Ersätt skinkan mot en het tomatsalsa om du vill ha en vegetarisk variant.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept