Marockansk Sallad med Mixed Grill

Du behöver

Marockansk sallad:

  • 1 kg rödbetor
  • 1 kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 kg morötter
  • 1 gurka
  • 1 huvudsallad
  • 1 burk Kikärtor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk sesamfrön

Leilas Mixed Grill:

  • 300 g tigerräkor eller gambas med skal
  • 450 g kycklinglårfilé (urbenad)
  • 500 g lammkotletter
  • 1 lammkotletter
  • 2 citroner (att grilla)

Grillmarinad till köttet:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk fänkåls frö
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 msk honung
  • 1 dl hackad persilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Grillmarinad till Gambas:

  • 0,5 mild chili
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Marockansk sallad
  2. Gör så här:
  3. Koka rödbetorna med skal i välsaltat vatten, låt svalna under spolning.
  4. Skala och tärna potatisen, koka den i välsaltat vatten med skalade hela vitlöksklyftor.
  5. Skala och tärna rödbetorna.
  6. Skala och skiva morötterna tunt.
  7. Kärna ur och tärna gurkan.
  8. Skölj och lägg salladen i botten på ett stort serveringsfat och lägg alla grönsaker ovanpå.
  9. Ringla över olivolja och vinäger, krydda med flingsalt, svartpeppar och spiskummin.
  10. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna och strö dem över salladen.
  11. Leilas tips!
  12. Det är speciellt viktigt att se till att vattnet till rödbetorna och potatisen är väl saltat. Annars blir det lätt smaklöst. Att använda spiskummin och salt på sallader är vanligt i Marocko. Och det är supergott….
  13. Leilas mixed grill och marinad till köttet
  14. Gör så här:
  15. Krossa vitlök, fänkål och rosmarin i mortel och mosa samman med resterande ingredienser.
  16. Skär av långa kvistar av rosmarinen och skal av 2/3 av rosmarinbarren så att toppen finns kvar.
  17. Marinera lammet och kycklingen.
  18. Dela kycklinglåren och trä dem på rosmarinkvistar som spett.
  19. Grilla köttet och citronhalvor.
  20. Grillmarinad till Gambas
  21. Gör så här:
  22. Hacka chilin och blanda ingredienserna till marinaden.
  23. Marinera räkorna och grilla.
  24. Leilas tips!
  25. Köttet kan med fördel marineras i ett par timmar innan grillning men det är inget måste.
  26. Tänk på att både lamm och räkor går ganska snabbt att grilla, så det inte blir överstekt.
  27. Grillad citron är jättegott att pressa över både lamm, kyckling och räkor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept