Marockansk rissallad med fikondessert

4

Du behöver

  • 2 dl basmatiris
  • 2 tomater alt 1 ask delade cocktail tomater
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 1 avokado
  • 3 salladslökar (alt.1 rödlök)
  • 3 kokta ägg
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • Fikondessert
  • 4 portioner
  • 8 fikon
  • 0,5 burk (125 g) mascarponeost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Dela tomaten på sex klyftor, skär ur stjärnhuset och strimla ner tomatköttet i strimlor.
  2. Blanda riset med delade tomater, hackade oliver, tärnad avokado och fint skivad lök.
  3. Smaksätt med olivolja och kryddor.
  4. Garnera salladen med ägg i bitar.
  5. Tips!
  6. Krydda dina lammkotletter med kumminsalt på marockanskt vis.
  7. Blanda salt och spiskummin och strö över grillat eller stekt kött.
  8. Fikondesserten:
  9. Mosa samman mascarponeost, yoghurt och socker.
  10. Dela fikonen och fläk upp dem.
  11. Mosa samman socker och myntablad i en mortel, strö det gröna sockret över fikonen.
  12. Servera med en klick mascarponemousse.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept