Linguine från Sicilien - en 5 minuters middag

4

Du behöver

  • 400 g linguinepasta
  • en god olivolja
  • 2 sardeller
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 mild röd chili
  • 1 ask körsbärstomater
  • rivet skal av 1 citron
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • riven pecorino-ost

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  2. Hacka sardeller, vitlök, persilja och chili.
  3. Häll lite olja i en teflon-stekpanna och stek sardeller och vitlök långsamt i pannan.
  4. Tillsätt delade tomter, persilja, chili och rör om.
  5. Blanda ner den nykokta pastan och riv över skalet av en tvättad citron och strö över riven pecorino-ost.
  6. Serveras pronto!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept