Lax i salami med grillad zucchinisallad

4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 12 skivor salami, eller prosciutt
  • 1 grön zucchini
  • 1 gul zucchini
  • 1 knippe sparris
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 200 g fetaost
  • 1 dl rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Krydda laxen med peppar och linda in varje laxfilé i 3 skivor salami (eller prosciutton).
  2. Skiva zucchinin och ansa sparrisen, ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Grilla zucchiniskivorna och hela sparrisar. Skiva den grillade sparrisen och varva grönsakerna på ett fat.
  4. Smula över fetaost och strö över rostade solrosfrön.
  5. Grilla laxen och låt den vila i 5 minuter innan servering.
  6. Tips!
  7. När man grillar kött och fisk är det viktigt att vila köttet innan servering. Det gör man för att inte saften ska rinna ur köttet när man skivar det. Om det istället får vila en liten stund vid sidan av värmen så sätter sig köttsaften och du får ett saftigt resultat.
  8. Men förutsättningen är att man inte har överstekt köttet. Jag brukar alltid grilla mitt kött medium/rare och sedan låta det vila in i rätt stektemperatur.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept