Kokospippi med papayasallad

4

Du behöver

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 5 limeblad
  • 3 citrongräs
  • 0,5 mild röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • skal av 1 lime
  • 1 msk strösocker
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 0,5 msk fisksås
  • 1 dl kokosmjölk
  • Salsa:
  • 1 papaya
  • 0,5 gurka
  • 2 dl svarta bönor (kokta på burk)
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • saft av 1 lime
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 påsar marchésallad

Gör så här

  1. Kokar ni torkade bönor, så koka dem i kycklingbuljong med vitlök och salt.
  2. Finhacka limeblad, citrongräs och skiva chili och vitlök, blanda med rivet limeskal och rör ihop alla ingredienser och marinera kycklingen.
  3. Dela och kärna ur papayan och gurkan, tärna dem och blanda varsamt med bönorna.
  4. Smaksätt med honung, olivolja, riven vitlök, limesaft, salt och peppar.
  5. Rosta kokosen gyllenbrun i en torr kastrull.
  6. Lägg upp en salladsbädd på ett stort fat, strö över salsan och toppa med rostad kokos.
  7. Grilla kycklingen på grill eller i grillpanna och låt den vila något innan servering.
  8. Leilas tips!
  9. Man kan också göra den här kycklingen i ugn på 250 grader eller steka den i stekpanna. Ju längre man marinerar, ju mer hinner smakerna tränga in i köttet och ju godare blir det så klart.
  10. Jag tycker alltid bäst om man marinerar över natten men det gör jag bara om jag har bra framförhållning och lyckas planera min middag! Det går utmärkt att även enbart marinera i en liten stund.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept