Kefta Berbere med ägg

4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 2 färska tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg, vitlök och kryddor i en skål. Rulla till små köttbullar.
  2. Fräs vitlöken i en kastrull med olivolja, tillsätt honung, tärnade och passerade tomater.
  3. Koka såsen i 5 minuter och smaksätt med hackad chili, vinäger, salt och peppar.
  4. Lägg försiktigt i köttbullarna och se till att de är täckta med sås, knäck i äggen och lägg på ett lock. Låt stå utan värme i ett par minuter, garnera äggen med hackad persilja, spiskummin och salt. Servera med nykokt spagetti.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept