Kantarell- och getostquesadillas med tomatsoppa

4

Du behöver

  • 1 liter färdig tomatsoppa
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 150 g kantareller
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 200 g getost
  • 3 kvistar rosmarin
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 dl gräddfil
  • chiliolja
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Värm tomatsoppan. Stek kycklingfärs och riven vitlök i 1 msk av smöret, krydda med salt och peppar. Stek på kantarellerna i en 1 msk smör, krydda med salt och peppar. Skär bort kanterna på getosten, plocka och hacka rosmarinen. Smula hälften av getosten över två av tortilliabröden, strö över stekt kycklingfärs, kantareller, rosmarin, smula över resten av getosten. Lägg på de andra två bröden som lock och tryck till. Stek quesadillan i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt, cirka 2 min på varje sida. Häll upp soppan i skålar och ringla i lite gräddfil och chiliolja. Krydda med svartpeppar och garnera gärna med färsk rosmarin. Skär upp quesadillan i tårtbitar och servera till soppan.
  2. Tips!
  3. Ta hjälp av ett kastrullock när du ska vända quesadillan i pannan så går det lätt som en plätt.
  4. Den här rätten blir enkelt vegetarisk, det är bara att ta bort kycklingen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept