Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad

Leila Lindholm

Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk sesamfrön
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado
  • 1 dl sockerärtor
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk jordnötter

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
  3. Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme, cirka 10 minuter.
  4. Tärna gurka och avokado, dela sockerärtorna, skiva chilin tunt och lägg allt i en skål.
  5. Pressa saften av limefrukten och häll den samt soja och sesamolja över grönsakerna.
  6. Toppa kycklingen med lite extra sås och servera salladen med hackade jordnötter.
  7. Tips! Om du vill kan du servera jasminris till. Hoisinsås är också gott som kall dipp till fiskpinnar.
  8. Färdig hoisinsås finns att köpa i de flesta mataffärer.