Helgrillad chorizokyckling

4

Du behöver

  • 1 stor färsk kyckling
  • 100 g skivad chorizosalami
  • 1 kruka timjan
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Ugnsbakad färskpotatis:

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippa persilja
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk krossade fänkålsfrön
  • salt
  • svartpeppar

Chèvreyoghurt:

  • 150 g getost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Gör några snitt i kycklingen. Fyll kycklingen med chorizo, timjan, smör och honung - både under skinnet och inuti. Gnid in med olivolja, salt och peppar. Placera kolet i grillen längs kanterna. Lägg kycklingen i mitten och grilla ca 35 min under lock.
  2. Ugnsbakad färskpotatis:
  3. Tvätta potatisen. Hacka örterna. Lägg potatisarna i en ugnsfast form med örter, smör, olivolja och kryddor. Baka i ugn 20 min i 175 grader.
  4. Chèvreyoghurt:
  5. Mosa getost med yoghurt, olivolja, salt och peppar.
  6. Lägg potatisarna på ett stort fat och kycklingen ovanpå. Servera med getostyoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept