Grillat lamm med vattenmelonsallad

4

Du behöver

  • 4 bitar lammrostbiff à 150 g, alt annat lammkött
  • Marinad:
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka timjan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Vattenmelonsallad:

  • 1 kg vattenmelon
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 4 avokado
  • 400 g fårost
  • 1 dl solrosfrön
  • salt
  • 0,5 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i mortel. Gnid in köttet med marinaden.
  2. Ha bara kol i ena halvan av grillen. Grilla över kolet med lock ca 3 min på varje sida. Lägg därefter köttet över till andra halvan av grillgallret. Låt ligga och eftersteka under lock ca 10 min.
  3. Vattenmelonsallad:
  4. Fördela isbergssalladen över ett fat. Tärna vattenmelonen och avokadon i grova bitar och lägg bitarna på fatet. Smula över fårost.
  5. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Skiva köttet och lägg överst.
  6. Garnera gärna med rosmarin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept