Grillad sesampippi med vietnamesisk nudelsallad

Leila Lindholm

Grillad sesampippi med vietnamesisk nudelsallad

19 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé

Marinad:

  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 förp glasnudlar vermicelli [100 g]
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk japansk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 mango
  • 2 avokador
  • 1 dl jordnötter

Gör så här

  1. Marinera kycklingen med soja, sesamolja, sesamfrön och riven vitlök.
  2. Koka nudlarna i saltat vatten och låt dem dra i 2 minuter, spola i kallt vatten.
  3. Blanda dressingen av fisksås, socker, vinäger, soja, hackad vitlök och chili, limesaft, hackad koriander och mynta. Marinera nudlarna i dressingen.
  4. Tärna mango och avokado och blanda med nudlar.
  5. Grilla kycklingen, låt den vila i 5 minuter, skär den i bitar och servera på salladen toppad med nötter.
  6. Tips!
  7. När man grillar kött och fisk är det viktigt att vila köttet innan servering. Det gör man för att inte saften ska rinna ur köttet när man skivar det. Om det istället får vila en liten stund vid sidan av värmen så sätter sig köttsaften och du får ett saftigt resultat.
  8. Men förutsättningen är att man inte har överstekt köttet. Jag brukar alltid grilla mitt kött medium/rare och sedan låta det vila in i rätt stektemperatur.