Grillad fläskkarré med medelhavs-panzanella

4

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • skal av 1 citron
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja
  • 1 stor aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl oliver
  • 200 g getost
  • 1 ciabattabröd

Gör så här

  1. Gnid in köttet med hackad rosmarin, riven vitlök och citron, salt, peppar och olivolja.
  2. Skiva auberginen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär även löken i bitar.
  3. Ringla lite olja på grönsakerna och krydda med salt och peppar.
  4. Riv brödet i tussar och ringla över olja, salta ,peppra och blanda.
  5. Grilla grönsaker och bröd, lägg upp på ett fat och smula över osten, toppa med oliver.
  6. Grilla köttet, vila det 5 minuter och servera till salladen.
  7. Tips!
  8. När man grillar kött och fisk är det viktigt att vila köttet innan servering. Det gör man för att inte saften ska rinna ur köttet när man skivar det. Om det istället får "vila" en liten stund vid sidan av värmen så sätter sig köttsaften och du får ett saftigt resultat.
  9. Men förutsättningen är att man inte har överstekt köttet. Jag brukar alltid grilla mitt kött medium/rare och sedan låta det vila in i rätt stektemperatur.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept