Franskt kryddbröd - Pain d'épice

Du behöver

  • 1 dl honung
  • 0,5 dl råsocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl special
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • Smör och hyvlad mandel till att "bröa" formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp honung, råsocker, mjölk och brödkryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
  3. Hacka aprikoserna och blanda med pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, salt och bikarbonat.
  4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
  5. Smält smör och pensla en sockerkaksform, "bröa" med hyvlad mandel. Klicka i degen i formen och ställ in i ugnen ca 35 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept