Dumle mousse

Leila Lindholm

Dumle mousse

8 ingredienser

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk espresso
  • 1 msk rom (eller whiskey)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 förp Dumlekola

Gör så här

  1. Krossa chokladen genom att slå en oöppnad förpackning i bänken ett par gånger.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad ( en kastrull kokande vatten ).
  3. Vispa gulor med socker vitt.
  4. Blanda kaffe och sprit i äggsmeten.
  5. Vispa grädde och creme fraiche tillsammans till lättvispad konsistens.
  6. Blanda ner chokladen i äggsmeten.
  7. Vänd ner den lättvispade grädden lite i taget.
  8. Hacka dumlekolan och blanda i moussen, spara lite till toppen.
  9. Garnera gärna med några påskkycklingar eller nougatägg!