Creme brylé smaksatt med Valrhona choklad

6

Du behöver

  • 2,5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 50 g socker
  • 0,5 skrapad vaniljstång
  • 100 g valrhonachoklad (70 %)
  • 5 äggulor
  • 1 dl färska hallon

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde, socker & vaniljstång, tag av från värmen.
  2. Smält ned chokladen.
  3. Vispa i äggulorna och sila smeten.
  4. Fyll smeten i små ugnsfasta portionsformar, stoppa i två hallon per form. Peta ner dem så att de blir täckta av chokladsmet.
  5. Grädda i vattenbad på 90 grader i 2 timmar.
  6. ( Vattenbad innebär att du sätter formarna i en plåt med vatten upp till hälften av formarna, det gör man för att cremen skall grädda jämt. )
  7. Låt svalna i kyl ( Kan förvaras i kyl upp till en vecka )
  8. Vid servering strör man ett jämt lager socker på toppen och bränner av med brännare eller övervärme/grill på ugnen. Den skall vara kall inuti och bara få en karamelliserad yta. Brännare går att köpa på välsorterad köksaffär eller järnhandel.
  9. Serveras med vaniljglass!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept