Couscous-paella samt en fromage blanc från Paris

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad citron
  • 1 ask körsbärstomater
  • 200 g räkor med skal
  • 200 g hjärtmusslor, alt blåmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad koriander
  • gourmetsalt och svartpeppar från kvarn
  • 1 dl vitt vin

Fromage blanc från Paris:

  • (4 portioner)
  • 3 dl tjock grekisk, eller turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl vispgrädde (40%)
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 dl mandelspån
  • 4 msk flytande honung

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Koka upp vatten, buljong, kryddor, olja och citron.
  3. Tag av från värmen och häll i couscous-grynen, lägg på lock och låt svälla 5 minuter.
  4. Skala hälften utav räkorna och dela körbärstomaterna.
  5. Fräs skaldjuren med skal i en het panna med olivolja, vitlök och örter. Salta och peppra.
  6. Häll vinet över skaldjuren och koka tills musslorna har öppnat sig, tillsätt tomaterna och de skalade räkorna, rör om.
  7. Rör i couscousen med en gaffel så att grynen separerar sig och blanda med skaldjuren.
  8. Servera på ett stort fat.
  9. Fromage blanc från Paris –
  10. Gör så här:
  11. Vispa grädden fluffig.
  12. Blanda med yoghurt och florsocker.
  13. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  14. Fördela honungen i botten på fyra glas, fyll med moussen.
  15. Servera toppad med rostad mandel.
  16. Denna enkla yoghurtmousse måste provas!
  17. Detta recept snappade jag upp nyligen på en av Paris bästa krogar Restaurang Georges som ligger på taket av Centre Pompidou. Det är som en len yoghurtmousse som egentligen även ska vara smaksatt med mandelmjölk. Om man vill kan man droppa i en droppe bittermandelessens.
  18. Det är otroligt gott, snabbt och enkelt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept