Choklad & ricottabakade fikon med glass

6

Du behöver

  • 12 färska mogna fikon
  • 100 g Marabou Frukt & Mandel
  • 1 burk (250 g) ricottaost
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 50 g mandelspån
  • vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Snitta varje fikon i toppen som ett kryss så att det nästan är delat på fyra.
  3. Blanda grova bitar Marabou-choklad med ricotta och riven mandelmassa.
  4. Lägg en sked i varje fikon och toppa med en bit mörk choklad och mandelspån.
  5. Baka fikonen i ugnen 15 minuter och servera dem varma med glass.
  6. Tips!
  7. Hur känner man att ett fikon är moget?
  8. Jo, det måste vara mjukt när man klämmer försiktigt på det. Annars är det omoget och smakar inte som det ska.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept