Chiligrillad lax med mangosallad

Leila Lindholm

Chiligrillad lax med mangosallad

18 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar lax (à 150 g)

Chilimarinad:

  • 4 msk sweet chilisås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 msk olivolja

Mangosallad:

  • 2 mango
  • 1 gurka
  • 2 avokador
  • 2 salladslökar
  • 2 limefrukter, saften
  • 2 apelsiner, saften
  • salt
  • svartpeppar
  • tabasco
  • 2 msk olivolja
  • 4 isbergssalladsblad
  • 4 msk matyoghurt
  • basilika, till garnering

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner laxbitarna och se till att det blir marinad runt om. Låt laxbitarna marineras under tiden som salladen görs.
  2. Tärna mango, gurka och avokado i centimeterstora bitar i en skål. Skiva ner det gröna på salladslöken fint. Pressa över citrussaften och smaksätt med salt, svartpeppar och tabasco.
  3. Häll till sist ner oljan och blanda. Servera salladen i isbergssalladsbladen. Toppa med yoghurt och basilika.
  4. Grilla laxen med skinnsidan neråt.
  5. Grilltid under lock, cirka 10 min.