Bruschetta med tomat och prosciutto, samt grillade persikor med vaniljkesella

4

Du behöver

  • 1 baguette
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 askar körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 pkt (80 g) prosciutto

Grillade persikor med vaniljkesella:

  • 4 mogna persikor, alt nektariner
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 burk vaniljkesella
  • 1 påse (50 g) rostad mandelspån

Gör så här

  1. Bruschetta med tomat och prosciutto:
  2. Skiva och dela brödet i 8 bitar.
  3. Ringla över 2 msk olivolja och gnid in brödet i krossade vitlöksklyftor, salta (du krossar lätt vitlöken genom att slå till den med skaftet på kniven).
  4. Grilla brödet försiktigt, det bränner lätt.
  5. Finhacka den krossade vitlöken och tärna tomaterna, blanda med strimlad basilika.
  6. Smaksätt tomatsalladen med 1 msk olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  7. Lägg salladen på de nygrillade bröden och riv över prosciutto.
  8. Grillade persikor med vaniljkesella:
  9. Dela och kärna ur frukten.
  10. Ringla över honungen och pudra över kanel.
  11. Grilla persikorna på låg temperatur (eftervärme).
  12. Servera med en klick vaniljkesella i varje halva och strö över mandel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept