Ricotta cakes

Ricotta cakes
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Ricotta cakes

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 3 förp ricotta (à 250 g)
  • 1 citron, skal från
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar färsk bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 förp pinjenötter [100 g]
  • 2 askar rucolasallad
  • 1 ask blåbär (amerikanska)
  • olivolja
  • balsamvinäger

Du behöver också:

  • en muffinsplåt i teflon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman ricottaost, rivet citronskal, riven vitlök, finhackad persilja, olivolja, flingsalt, svartpeppar och ägg.
  3. Smörj en muffinsplåt med olivolja och fördela smeten i 12 portioner. Grädda ricottakakorna tills de är gyllene, i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  4. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr kastrull.
  5. Fördela ruccolan på assietter och strö över blåbär och rostade pinjenötter. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Lägg en ricottakaka på salladen och servera.